Review over

21 - Adele

Totale evaluatie (5): Gemiddelde gebruikersbeoordeling 21 - Adele

3 aanbiedingen van 13,53 euro tot 19,99 euro  

Alle 21 - Adele reviews

 Schrijf je eigen review

SuperCD vol met de unieke, krachtige & prachtige stem van Adele

5  03.05.2011 (04.05.2011)

Voordelen:
Mooie muziek, Mooie stem van Adele, Goed gezongen, mooie liedteksten, mooie cover

Nadelen:
Geen

Aanbevelenswaardig: Ja 

Droprolletje

Over mij:

Lid Sinds:12.05.2010

Reviews:24

Leden die jou vertrouwen:6

Deel deze review via Google+
16 Ciao-leden hebben deze review gemiddeld beoordeeld met Uitzonderlijk

Ik ben sinds kort helemaal fan van Adele. Ik word echt blij van haar unieke stem, ze sleept je echt prachtig mee in haar nummer. Toch is haar muziek niet te dramatisch, en gewoon heel lekker om naar te luisteren.Dus kocht ik laatst de cd 21, haar nieuwste CD, om deze thuis eens te draaien.

Over het Album 21


Titel: 21
Artiest:Adele
Platenmaatschappij: XL Recordings
Genre: Pop, soul
Datum van uitgave: 21 januari 2011, maar lekte al uit op 18 januari 2011
Aantal nummers: 12
Prijs: 17,99
Te koop bij: Diverse winkels, zoals Free Record Shop en The Music Store

Over Adele

Het 'begin' van Adele
Adele Laurie Blue Adkins is op 5 mei 1988 in Londen geboren. Adele maakte in mei 2006 de BRIT school af. Later dat jaar tourde ze met onder andere Raul Midón, Amos Lee en Keren Ann door Groot-Brittannië. Ze was daar voorprogramma-act en ze ging mee naar festivals.
Adele begon in 2007 aan haar eerste solotournee. Ze plaatste haar eigen nummers op de beroemde internetpagina Myspace.

Adele's eerste grote stappen in de muziekwereld
Adele bracht haar eerste single uit in Groot-Brittannië op 22 oktober 2007. De CD heette Hometown Glory. Ze zingt op de Cd over de mooie plaatsen in de Londense wijk Trottenham.
Daarna kreef ze een contract bij het platenlabel XL records. XL Records bracht in januari 2008 haar tweede single, Chasing Pavements, uit. Dit nummer werd niet alleen een hit in Groot-Brittannië, maar ook in Europa, en onder andere Nederland en Belgie.

Adele's doorbraak in Nederland
De single Cold Shoulder was een kleine hit geworden, toen bracht Adele in het najaar van 2008 het nummer Make you feel my love uit. In Nederland werd dit nummer haar grote doorbraak. Make You feel my love werd een nummer1-hit in de Single Top 100. Haar debuutalbum 19 was ook een groot succes, het album stond wel 8 weken op nummer 1 en was het bestverkochte album van 2009.

Het album 21
Toen volgde het Album 21. Het album kwam op 21 januari 2011 uit. De eerste single van het Album, 'Rolling in the Deep' kwam twéé keer op nummer 1 in de Nederlandse top 40.

Adele in de hitlijsten van Nederland
Op 11 maart 2011 bezette Adele de Top 40 met nummer 1 en 2, met 'Rolling in the Deep' en 'Set Fire to the Rain'. Op 25 maart 2011 had ze nog steeds de eerste twee plaatsen in de hitlijst, ze hield dit dus 3 weken achter elkaar vol.
Op 1 april 2011 werd 'Set Fire to the Rain' haar 2de nummer 1hit in Nederland.

De nummers op 21

1. Rolling in the Deep
Tekst: Adkins, Paul Epworth
Producer: Paul Epworth

2. Rumour Has It
Tekst: Adkins, Ryan Tedder
Producer: Ryan Tedder

3. Turning Tables
Tekst: Tedder Adkins
Producer: Jim Abbiss

4. Don´t you remember
Tekst: Adkins, Dan Wilson
Producer: Rubin

5. Set Fire to the Rain
Tekst: Adkins, Fraser T Smith
Producer: Fraser T Smith

6. He Won´t Go
Tekst: Adkins, Epworth
Producer: Rubin

7. Take It All
Tekst: Adkins, Eg White
Producer: Jim Abbiss

8. I´ll Be Waiting
Tekst: Adkins, Epworth
Producer: Paul Epworth

9. One and Only
Tekst: Wilson, Greg Wells, Smith, Gallup
Producer: Rubin

10 Lovesong
Tekst: O´Donnell, Thompson, Tolhurst, Williams
Producer: Rubin

11 Someone Like you
Tekst: Adkins, Wilson
Producer: Dan Wilson, Adele

12. I Found a Boy
Tekst: Adkins
Producer: Rubin
Foto's van 21 - Adele
21 - Adele De Cd 21 van Adele
Hier zie je de voorkant van het Album 21 van Adele.

Beschrijving van nummers op de CD


Om wat over de muziek te vertellen leek het me handig om gewoon een paar liedjes van de CD te beschrijven. Ik heb hiervoor Rolling in the Deep, Turning Tables, Set Fire to the Rain en Someone Like You gekozen.
Rolling in the Deep

Ik denk dat iedereen dit nummer wel kent. Het heeft een tijdje geleden, rond januari, een hele tijd op nummer 1 gestaan. Het werd veel op de radio gedraaid, dus als je een radioluisteraar bent ken je het nummer vast en zeker.

Fragment:
The scars of your love, remind me of us.
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling...

We could have had it all... (you're gonna wish you, never had met me)...
Rolling in the Deep (Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart... (you're gonna wish you)... Inside of your hand (Never had met me)
And you played it... (Tears are gonna fall)... To the beat (Rolling in the deep)

Betekenis van Rolling in The deep
In Rolling in the Deep zingt Adele over een relatie die is uitgegaan. Ze zingt hoeveel pijn het doet, de littekens van zijn liefde. En ze denkt steeds dat ze alles gehad zouden hebben, als de relatie niet was geeindigd.

Zang van Adele bij Rolling in the deep
Het nummer heeft een sterk ritme. Adele doet in Rolling in the Deep erg veel hoge en lange uithalen, die haar allemaal erg zuiver lukken. Ze laat in dit nummer echt heel goed horen wat ze allemaal met haar stem kan, en dat is heel erg veel. Ze wisselt veel van verschillende hoogtes, en zingt zoals ik al zei veel uithalen.

Instrumenten en muziek van Rolling in the Deep
De muziek bij Rolling in the Deep word gespeeld op gitaren, en er is ook een drummer bij. Dat is vrij bijzonder, want bij de meeste liedjes van Adele is er vaak een piano op de voorgrond. Bij Rolling in the Deep word niet eens een piano gebruikt.

Door de gitaren, de drums en het ritme van het liedje word Rolling in the Deep echt een sterk nummer, met een goede ´beat´, zoals dat bij metal of rock gezegd zou worden.

Echo's in Rolling in the deep en achtergrondzang
Er zitten ook een aantal echo's in het nummer. Soms als Adele een regel tekst met een uithaal zingt, word er een andere zin doorheen gezongen op de achtergrond. Dat geeft het liedje extra karakter, en maak het ook krachtiger. Rolling in the Deep is door het sterke ritme en de echo's echt een heel krachtig nummer, met veel power.

De echo's worden gezongen door zangers op de achtergrond, maar soms lijkt het ook of Adele het zelf zingt. Om eerlijk te zijn, weet ik het niet helmaal zeker. Want bij veel nummers gebeurd het tegenwoordig dat door middelv van computerbewerkingen artiesten in canon door zichzelf heen zingen. In ieder geval geven de echo's Rolling in the Deep een sterkere emotie en helpen ze ook goed mee aan het ritme.
Turning Tables

Turning Tables is een wat minder bekend nummer, maar is nu ook al steeds meer te horen op de radio. Ik weet niet of het al een echte nummer-1 hit is, maar het liedje word in ieder geval steeds populairder.

Fragment:
Next time I'll be braver
I'll be my own savior
When the thunder calls for me
Next time I'll be braver
I'll be my own savior
Standing on my own two feet

I won't let you close enough to hurt me, no
I won't ask you, you to just desert me
I cant give you, what you think you gave me
It's time to say goodbye to turning tables
To turning tables
Turning tables, yeah
Turning ohh

Betekenis van Turning Tables
In Turning Tables zingt Adele dat ze iamand op afstand zal houden, zodat hij haar geen pijn kan doen. Waarschijnlijk is dit voor een man waar ze verliefd op is geschreven. Ze zingt dat ze haar eigen redder zal zijn, door dapper te zijn en hem op afstand te houden. Want zo kan hij haar geen pijn doen.

Muziek en instrumenten bij Turning Tables
Turning Tables begint met een zacht intro van piano, en Adeles gezang. Dan komt er een heel klein stukje a capella van Adele, Na dat stukje a capella gaat ze sterker, harder en zingen en word de pianomuziek ook sterker. Als ze dan weer wat zachter begint te zingen speelt de piano de hele tijd dezelfde akkoorden, in een ander ritme. Dat klinkt misschien heel saai, maar is eigenlijk heel mooi. Tussen diezelfde akkoorden word er wel gewisseld in toonhoogte, wat het geheel gelukkig wel wat spannender maakt.

Zang van Adele bij Turning Tables
Turning Tables heeft niet zoveel uithalen als Rolling in the Deep, en ook geen echo's. Toch word het nummer heel krachtig gezongen door Adele. Dit is echt een heel erg mooi nummer, met een hele hoop karakter. Ik vind dit nummer eigenlijk mooier dan Rolling in the Deep, omdat ik Rolling in the Deep al heel erg veel gehoord heb, en dit liedje unieker is. Het heeft echt een eigen stijl, gevoel en emotie.

Set Fire To the Rain

In maart stond Set Fire to the Rain van Adele ook al heel hoog in de hitlijsten. Op dit moment word het ook nog regelmatig op de radio gedraaid, al word het wel steeds minder. Ik vind dit ook een heel erg mooi liedje, maar hij is wel weer heel anders dan Rolling in the Deep en Turning Tables.

Fragment:
But there’s a side to you, that I never knew, never knew
All the things you'd say, they where never true, never true
And the games you'd play, you would always win, always win.

But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name

Betekenis van Set Fire to the Rain
In Set Fire to the Rain zingt Adele over haar liefde. Er was een kant van hem die ze niet kende, hij loog, en speelde spelletjes met haar. Maar nu gaat ze 'de regen in vlam zetten'. Ze gaat actie ondernemen, ze gaat niet bij de pakken neerzitten.

De muziek en instrumenten van Set Fire to the Rain
Set Fire to the Rain begint met een intro op de piano, maar daarna word de piano wel begeleid door drums. Daarna valt de piano ook weg, en nemen de drums het over. Daarna vallen de drums weg instrumenten gewisseld.

Zang van Adele bij Set Fire to the Rain
In Set Fire To The Rain zitten ook al een hele hoop mooie en bijna onmogelijke uithalen van Adele, die ze er stuk voor stuk weer prachtig vanaf brengt. Dit is alweer een liedje met veel sterke emotie. Ik vind het een heel erg mooi liedje, het blijft de hele dag in mijn hoofd hangen. De kracht die Adele in dit liedje weet te brengen door haar zang, en de muziek die erbij word gespeeld is echt een prachtige combinatie.
Someone Like You

En ook het nummer Someone Like You heeft een tijdje in de hitlijst gestaan, wel te verstaan op nummer 1.

Fragment:
I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things, I didn’t give to you

Old friend
Why are you so shy
It ain’t like you to hold back
Or hide from the light

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it
I hoped you’d see my face and that you’d be reminded
That for me, it isn’t over

Nevermind, I’ll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don’t forget me, I beg, I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead, yeah

Betekenis van Someone Like You
In Someone Like You zingt Adele over een oude liefde. Ze was verliefd op deze man, maar hij is nu getrouwd met een andere vrouw. Ze is jaloers op de vrouw, blijkbaar gaf zij de man iets wat zij zelf niet kon geven. En daarom heeft de man voor de andere vrouw gekozen. Maar ze hoopt toch dat de man haar nog herkent, en dat hij nog van haar houd. Ze zal nooit een persoon vinden die net zo goed en bijzonder als hij was, en ze zal van hem blijven houden.

Muziek en instrumenten van Someone Like You
Someone Like You word door alleen een piano begeleid, zonder andere instrumenten erbij. Het is erg mooie pianomuziek, het doet een beetje aan een klassiek muziekstuk denken.

Zang van Adele bij Someone Like You
Someone Like You is een nummer dat wat zieliger en zachter word gezongen, maar uiteindelijk net zoals de andere nummers prachtige lange uithalen krijgt. Adele brengt in die uithalen heel erg veel kracht, waardoor ook dit nummer weer een hele krachtige sfeer en emotie krijgt. Vooral de refreinen (Never mind I find someone like you) hebben veel uithalen en kracht in haar stem. In de coupletjes ertussen zingt ze juist heel klein en zacht, wat het liedje een zielige emotie geeft.

Ik weet inmiddels niet hoe vaak ik het woord ´krachtig´ nu al gebruikt heb, maar haar nummers hebben echt een speciaal soort ´volume´, terwijl ze ook erg heel mooi en klein zijn. Haar muziek is gewoon heel bijzonder, dat hoor je in al haar liedjes. En dat is precies hetzelfde bij Someone Like You.

Over de verschillende instrumenten van de muziek van Adele


Adele gebruikt in haar muziek verschillende soorten instrumenten, maar ze bespeelt ze niet zelf. Ze maakt vooral veel gebruik van de piano, in de meeste liedjes van Adele is de piano sterk op de voorgrond. Veel van haar liedjes beginnen ook met een heel mooi, zacht klassiek/achtig intro op de piano.
Someone Like You word zelfs alleen op piano gespeeld, zonder andere instrumenten erbij.
Maar Rolling in the Deep daarentegen word zonder piano, maar op gitaren gespeeld, met een drummer erbij. _Rolling in the Deep& is met de keuze van instrumenten echt een uitzondering in het repertoire van Adele, want er zijn geen andere liedjes waarbij ze helemaal geen piano gebruikt.

Over de sfeer van de CD


21 is echt een krachtige CD. Door de combinatie van de unieke stem van Adele, de verschillende instrumenten, de goede ritmes, de mooie songteksten en de echo's en effecten in sommige liedjes is het album echt een complete verzameling van mooie muziek. Het is een krachtige CD, maar niet te heftig.
Het is niet te dramatisch om naar te luisteren, maar is wel muziek die indruk maakt. Het is muziek die ik persoonlijk niet zacht op de achtergrond tijdens het eten zou opzetten, daar heeft de muziek te veel power en volume voor.
Het is muziek waar ik heel erg blij van word. Ik vind het mooi, het heeft een goed ritme en Adele kan echt goed zingen.
Ik vind de sfeer wel vrij lastig te beschrijven, ik hoop dat ik hierboven al wel het een en ander uit heb kunnen leggen over de sfeer. Het genre van de CD is pop en soul, misschien maakt dat voor een aantal mensen ook al gelijk duidelijk wat de sfeer van de CD is.

Over het uiterlijk van het Album

Ik vind dat het album er klassiek en stijlvol uitziet. Op de cover staat een zwart-witte foto van Adele met haar ogen dicht. Ze houdt haar hand aan haar haar, eigenlijk een vrij aparte houding als je er goed naar kijkt. De cover van de CD is niet erg opvallend of flitsend, hij ziet er rustiger uit. Toch straalt de cover iets bijzonders uit: Het is duidelijk te zien dat het een goede CD is.
Ik vind de keuze van het album/coverdesign erg goed. Het past bij Adele, zij is namelijk zelf ook niet zo uitbundig of flitsend. Ik denk dat er een grote kans is dat ze zelf voor dit ontwerp van de CD heeft gekozen. Ik vind hem in ieder geval heel mooi.

Mijn mening


Ik ben heel erg onder de indruk van deze CD. Ik vind het een hele mooie CD, ik vind de muziek fantastisch en draai de CD echt de hele dag door.
Ik vind de stem van Adele ongeloofelijk goed, ze kan er werkelijk alles mee: Kleine zielige liedjes, zoals _Someone Like You_ , maar ook enorme krachtige liedjes zoals _Rolling in the Deep_ .
Ze heeft een heel uniek stemgeluid, heel anders dan bijvoorbeeld Pink, of Lady Gaga.
Haar unieke stijl vind ik ook heel mooi: Ze stelt zich niet aan zoals de meeste sterren, maar is gewoon artieste en ziet eruit zoals ze het zelf fijn vind. Ze ziet er misschien anders uit, maar stelt zich tenminste niet aan en maakt gewoon haar eigen muziek. En die muziek vind ik geweldig.
De CD 21 is een hele mooie verzameling van de nieuwste nummers van Adele. Haar muziekstijl is er helemaal in samengevat, en haar prachtige stem ook.
Ik zou deze CD zeker aan iedereen aanraden, Adele-fan of niet.

Deel deze review via Google+
Gesponsorde links
Evalueer deze review

Hoe behulpzaam zou deze review zijn voor iemand die een aankoopbeslissing wil nemen?

Richtlijnen voor het evalueren van reviews

Commentaar over deze review
Teletubbiekid

Teletubbiekid

16.08.2012 21:16

prima

bianca101

bianca101

12.07.2011 09:31

Erg goed. Ik was al van plan de cd te kopen en ga het deze week zeker halen.

TasmanTiger

TasmanTiger

05.05.2011 17:55

Goede aanpassingen. Is echt heel goede review geworden. UZ waardig. Groet TT

Commentaar achterlaten over deze review

max. 2000 tekens

  Commentaar geven
Prijzen vergelijken Sorteren op Prijs
Adele - 21

Adele - 21

en Overige Formaten

€ 13,53 bol.com 93 Evaluaties

Verzendkosten: 0,00 eur...

Levertijd: n.​b.

     Naar Winkel  

bol.com



Review Evaluaties
Deze review over 21 - Adele is geëvalueerd als:

Uitzonderlijk op (56%):
  1. bianca101
  2. Willem91
  3. TasmanTiger
en 6 andere leden

Zeer Behulpzaam op (44%):
  1. Teletubbiekid
  2. nicki123
  3. DimmuBorgir
en 4 andere leden

De totale evaluatie van een review verschilt van een gewogen gemiddelde van alle individuele evaluaties.
Dat zou je kunnen interesseren
How to Destroy Angels - How To Destroy Angels How to Destroy Angels - How To Destroy Angels
Alternatief - Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: The Null Corporation, Null Corporation - Distributeur: F-Minor, Plastic Head - Released: 19/07/2010 - EAN: 766929950122
1 Review
Koop hier voor € 14,99
Boatman's Call - Nick Cave Boatman's Call - Nick Cave
Alternatief - Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: EMI, Mute - Distributeur: Discovery; EMI Operations/CEVA Logistics, EMI Operations/CEVA Logistics - Released: 03/03/1997, 03/1997 - EAN: 5016025611423
1 Review
Koop hier voor € 28,99
Semi-Detached - Therapy? Semi-Detached - Therapy?
Alternatief - Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: Universal Distribution, A&M - Distributeur: Universal Music; Proper Note, Universal Music - Released: 30/03/1998 - EAN: 731454089128
1 Review
Koop hier voor € 7,48